Sustainer is een door Karhof ontwikkelde unieke carroseriebouwmethode. Het heeft als functie om modules/panelen binnen no-time in elkaar te klikken. Ultralicht door de vervaardiging uit slechts drie materialen: aluminium, polypropyleen en glasvezel. Sustainer wordt gebruikt zonder lijm. Dit komt door de gepatenteerde verbindingstechniek A2H waarmee ze sandwichpanelen versmelten in een uniek aluminium profiel. Deze smelt-methode heeft als voordeel dat het vele malen sterker is dan lijmen. Ook zijn er minder mensen nodig om een hoge productie-output te realiseren. Een belangrijk pluspunt gezien de schaarste op de arbeidsmarkt.

Sustainer is volledig recyclebaar omdat er geen lijm gebruikt wordt. De panelen kunnen zeer gemakkelijk worden los gesmolten van de aluminium profielen die vervolgens weer gerecycled worden door een extruder. Dankzij het klik-systeem kunnen klanten on the spot geholpen worden. Binnen 15 minuten kunnen er modules aan een auto vervangen worden. Normaliter worden auto’s met schade de werkplaats ingereden en is men in het meest gunstige geval drie dagen bezig. Sustainer kan dit in 15 minuten omdat er losse onderdelen worden hersteld zonder dat het gehele voertuig daarbij nodig is. Sustainer is een flat-pack en dus zeer geschikt voor export.

Deze unieke machine is voor alle opbouwen geschikt, van light electric vehicles, 3.5 tons gesloten opbouwen en alle varianten daarop (achterdeuren, laadklep, zijdeuren, roldeuren, etc.). Uitermate geschikt dus voor alle fleetowners die elektrische uitdagingen hebben qua range, duurzaamheidsdoelstellingen uptime in de vloot en schadelastbeheersing.