EVshield is een wandcontactdoos met een stevige behuizing waarin elke mode-2 laadkabel gemonteerd kan worden, zodat deze altijd direct gereed is voor gebruik én beschermd wordt tegen weersinvloeden. Bijna ieder elektrisch voertuig wordt geleverd met zo’n mode-2 laadkabel, ook wel bekend als thuislader of reislader, voor het opladen via een gewoon stopcontact. Met de EVshield creëert de EV-bezitter daarmee eenvoudig een vast laadpunt.

EVshield maakt het mogelijk om de mode-2 lader te voorzien van smart-functionaliteiten en zo te integreren in een domotica netwerk. Zo kan er slim worden bijgeladen tijdens zonuren, met daltarief of na activatie met een afstandsbediening. Het voorpaneel kan worden gepersonaliseerd met een kleur naar keuze en de unit kan met een slot worden vergrendeld. De kabel is ook weer te verwijderen, bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie.

Een elektrisch voertuig wordt op deze wijze niet zo snel geladen als met een reguliere laadpaal, maar dat is ook lang niet altijd nodig. De impact op het energienet is ook veel minder. Bovendien is de EVshield ook een oplossing voor plaatsen waar onvoldoende capaciteit is om een reguliere laadpaal te installeren, zoals bij vakantieparken en parkeergelegenheden van VVE’s. Wanneer de EVshield wordt aangesloten op het PreCharged netwerk, kan iedereen hier bijladen, zonder laadpas of app. De kosten worden dan vooraf voldaan, net als bij een prepaid telefoon.