We proudly present

Trots zijn we op de vele inzendingen en de uiteindelijke winnaars van de prestigieuze awards. Op onze wall of fame presenteren we de winnaars van de voorgaande edities. Het beeldverslag (zowel foto als video) geeft een goede indruk van de feestelijke ontknoping tijdens het exclusieve automotive innovatiediner.

Wall of fame

Winnaar Hoofdprijs en categorie Bereikbaarheid, 2024

TomTom sleepte met Orbis Maps zowel de hoofprijs voor de innovatie met de grootste impact als de award in de categorie Bereikbaarheid in de wacht.

Winnaar categorie Duurzaamheid, 2024

LeydenJar ontving de award in de categorie Duurzaamheid voor hun werk aan de ontwikkeling van een anode – de minpool van een batterij – gemaakt van puur silicium.

Winnaar categorie Veiligheid, 2024

Total Safety Solutions won met hun Emergency Plug® voor elektrische voertuigen de Award voor Veiligheid

Winnaar categorie Student Award, 2024

InMotion, met studenten van de TU Eindhoven, ging aan de haal met de Student Award voor de ontwikkeling van de Next Generation Battery Pack, het snelst opladende batterijpakket in een racewagen ter wereld.

Ebusco 3.0

Winnaar categorie Technology, 2021

In de categorie Technology werd Ebusco 3.0 winnaar. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus.

PowerD

Winnaar categorie Services, 2021

In de categorie Services werd PowerD, een slimme laadoplossing, winnaar. PowerD garandeert honderd procent laadenergie van duurzame bronnen en ontzorgt berijders en wagenparkbeheerders.

DT2

Winnaar categorie Technology, 2019

In de categorie Technology moest de jury kiezen uit een sterk deelnemersveld met een soms fundamenteel ander karakter. De winnaar is Punch Powertrain met DT2, een kosteneffectief nieuw en compact transmissiesysteem dat met verschillende hybride motoren werkt.

Lightyear One

Winnaar categorie Challenging Concepts, 2019

In de categorie Challenging Concepts, met veelbelovende innovaties in de conceptfaseen ideeën van aanstormend toptalent, is de award gewonnen door de Lightyear One van Lightyear, de eerste commerciële ‘native’ zonnepaneel aangedreven auto ter wereld.

TLEX

Winnaar categorie Services, 2019

In de categorie Services, met innovaties op het gebied van deel- en serviceconcepten, dataverzameling en databeheer, wint Monotch met TLEX, een platform dat uitrusting langs de weg met weggebruikers verbindt voor real-time informatie-uitwisseling over de verkeerssituatie.

Lightyear One

Winnaar publieksprijs, 2019

Naast drie winnaars die zijn uitgekozen door de vakjury was er dit jaar voor het eerst een publieksprijs. Ook die ging naar de Lightyear One van Lightyear

NXP Radarchip

Winnaar categorie Technology, 2017

Winnaar in de categorie Technology is NXP Semiconductors met de Radarchip. Deze chip herkent tijdens het rijden voorwerpen en waarschuwt of grijpt zelfs in bij gevaar: een belangrijke stap in autonoom autorijden.

TomTom On Street Parking

Winnaar categorie Services, 2017

TomTom wint in de categorie Services met TomTom On Street Parking, een handige voorziening om automobilisten te helpen makkelijk een vrije parkeerplaats te vinden.

Dutch Green Carbon

Winnaar categorie Challenging Concepts, 2017

In de categorie Challenging Concepts gaat de titel naar Dutch Green Carbon – Groene carbon black. Met dit concept wordt duurzame, groene carbon black gewonnen uit oude autobanden.

MobyPark

Eerste winnaar Automotive Innovation Award, 2015

De allereerste Automotive Innovation Award ging in 2015 naar het bedrijf MobyPark. Via de website www.mobypark.com kunnen automobilisten een betaalbare parkeerplek reserveren in verschillende Nederlandse steden en steden als Parijs en Brussel.

Foto-impressie

Sfeerimpressie