Stichting Automotive Innovation Award

Nederland is wereldspeler op het gebied van innovatie in de automotive sector. Deze innovaties zijn echter niet of nauwelijks zichtbaar. Hoe krijgen we dat beter over de bühne en hoe kunnen we de innovatiekracht verder versterken? Een uitdaging die ANWB, AutomotiveNL, BOVAG, LeasePlan, RAI Vereniging en Roland Berger graag aangaan. Daarom hebben deze zes partijen hun krachten gebundeld in de Stichting Automotive Innovation Award. De stichting reikt prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties en biedt een platform aan Nederlandse bedrijven om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Het bestuur

Erna Kuiper

Tribe Lead Customer Journey, ANWB

“De ANWB zet zich al jaren in voor betaalbare en duurzame vormen van Mobiliteit. Het bieden van een podium voor nieuwe (technologische) innovaties en creatieve oplossingen kan zorgen voor versnelling. ANWB ondersteunt dit belang.”

Albie van Buel

Managing Director RAI Automotive Industry NL

“Innovatie speelt een grote rol in de automotive industrie. Met de Automotive Innovation Award schenken we op stimulerende manier aandacht aan de vele innovaties van Nederlandse bodem en kunnen we deze mooie, bloeiende sector verder versterken.”

Hans Bresser

Directeur Strategie & Innovatie, BOVAG

“Mensen moeten in vrijheid kunnen reizen. Onze sector staat voor de uitdaging om dat op een verantwoorde en moderne manier te realiseren. Daarom is een podium voor de ideeën en de inbreng van innovatieve ondernemers zo belangrijk.”

Olaf de Bruijn

Directeur RAI Vereniging

“Voor toekomstbestendige mobiliteit zijn innovatieve oplossingen nodig. De Nederlandse automotive toeleveranciersindustrie is daar heel sterk in. Die innovaties bieden we graag een podium.”

Sander Pleij

Country Managing Director ALD Automotive | LeasePlan Nederland

“Om slimmer, schoner en veiliger reizen voor iedereen toegankelijk te houden, is innovatie ontzettend belangrijk. Met de Automotive Innovation Award brengen we uiteenlopende initiatieven en partijen bij elkaar om de benodigde versnelling aan te jagen.”

Casper Veenman

Partner Roland Berger

“Mobiliteit verandert en Nederlandse innovaties kunnen hier een grote rol spelen. Roland Berger zet zich graag in om partijen te verbinden en innovaties te stimuleren.”

Ray Uiterwaal

Directeur Stichting Automotive Innovation Award

“Innovatie is de motor voor groei en versnelling in onze branche en zorgt voor scherpte en creativiteit. Samenwerking tussen de overheid, kennisinstituten en bedrijven in de automotive sector is nodig om innovatie te stimuleren. Met de Automotive Innovation Award bieden wij graag een podium aan getalenteerde vernieuwers.”

De organisatie

Ray Uiterwaal

Directeur Stichting Automotive Innovation Award

Als betrokken directeur van de stichting verantwoordelijk voor het uitdragen van de boodschap en de werving van partners en partijen die innovaties inzenden.

Christel Janssen

Directeur Communicatiebron

Als bevlogen projectleider verantwoordelijk voor alle communicatie en de organisatie van het evenement, met als hoogtepunt de ontknoping van de verkiezing op 5 februari 2024.

Robert Janssen

Senior consultant
Roland Berger

Als gedreven projectleider jurering verantwoordelijk voor het totale juryproces; zorgt ervoor dat de onafhankelijke jury haar werk goed kan doen.