Verkiezing Automotive Innovation Award

Talloze Nederlandse bedrijven en organisaties ontwikkelen, testen en verbeteren producten en diensten in en rondom de auto. Stichting Automotive Innovation Award wil deze innovaties een podium bieden en reikt elke twee jaar prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties die in Nederland zijn ontwikkeld of een sterke binding hebben met Nederland.
Werkt u aan een baanbrekende innovatie de automotive sector? Een innovatie met een grote impact op de mobiliteit, de klant en/of de maatschappij? Meld uw innovatie dan aan voor Automotive Innovation Award. Daarmee zet u uw innovatie in de spotlight; binnen de sector en voor het brede publiek. Er zijn drie categorieën: Technology, Services en Challenging Concepts. De winnaars ontvangen een mooie award en kunnen rekenen op veel publiciteit. Aanmelden kon tot 1 februari 2021.

Juryleden

Een vakkundige en volledig onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen, nomineert per categorie maximaal 5 innovaties en bepaalt de uiteindelijke finalisten en winnaars.

Jan Peter Balkenende

Professor of Governance, Institutions and Internationalisation bij Erasmus Universiteit Rotterdam - Voorzitter

Dariu Gavrila

Professor Intelligent Vehicles bij TU Delft

Marieke Martens

Director of Science Traffic and Transport TNO en Hoogleraar Automated Driving & Human Interaction TU/e

Quinten Selhorst

CEO / Co-founder Felyx

Mariëtte van Empel

Directeur Duurzame Mobiliteit bij MinIenW

Loek van Seeters

Director Product & Services Planning bij DAF Trucks

Juryproces

Stap 1: Aanmelden

Meld voor 1 februari 2021 uw innovatie aan via het inschrijfformulier op de website. Bij de aanmelding kunt u kiezen uit drie categorieën:
• Technology: de innovatie betreft een product, ontwikkeld door een bestaand bedrijf
• Services: de innovatie betreft een dienst, ontwikkeld door een bestaand bedrijf (mobiliteitsoplossing)
• Challenging concepts: de innovatie betreft een idee of concept, ontwikkeld door een studententeam

Stap 2: Toelichting innovatie

Vul de uitgebreide vragenlijst volledig ingevuld en voorzien van beeldmateriaal in. Daarna neemt de organisatie contact met u op voor een telefonisch interview, zodat u uw inschrijving mondeling kunt toelichten. Tevens kan er om aanvullende informatie worden gevraagd.
Periode: tot begin februari 2021 (afhankelijk van de datum van inzending)

Stap 3: Publicatie van alle innovaties

In februari publiceren we alle ingediende innovaties op deze website. Hiervoor levert u bij de aanmelding reeds een artikel en beeldmateriaal aan.
Periode: medio februari 2021

Stap 4: Analyse innovaties en bekendmaking genomineerden

Vervolgens maakt de organisatie een uitgebreide analyse waarbij zij vooral kijkt naar innovatiekracht, impact en implementatie. Bekijk de pdf voor een nadere toelichting.
Per categorie nomineert de jury maximaal vijf innovaties voor de volgende ronde. Begin maart maakt de organisatie de genomineerden bekend; zij ontvangen een uitnodiging voor de jurybijeenkomst.
Periode: eind februari/begin maart 2021

Stap 5: Presentatie voor de jury en bekendmaking finalisten

Tijdens de jurybijeenkomst krijgen de genomineerden de gelegenheid om hun innovatie te pitchen. Daarna is er voor de jury gelegenheid om vragen te stellen. De jury beoordeelt de genomineerde innovaties op basis van: het inschrijfformulier, de eventueel ontvangen additionele documentatie, de uitgebreide analyse en de elevator pitch. Na afloop bepaalt de jury per categorie welke drie innovaties doorgaan naar de finale. De organisatie maakt de finalisten eind maart bekend.
Periode: eind maart 2021 (afhankelijk van beschikbaarheid jury)

Stap 6: Productiefilms

Zodra de finalisten bekend zijn, gaan we aan de slag met de productie van films waarin we de innovaties in beeld brengen. Tijdens de awarduitreiking presenteren we de films aan de gasten.
Periode: mei 2021

Stap 7: Bekendmaking winnaars

De uitreiking van de Automotive Innovation Awards vindt plaats tijdens het exclusieve automotive innovatiediner op maandag 20 september 2021. Tijdens een boeiend avondprogramma presenteren we de innovaties die in de finale staan en maakt de jury de winnaars bekend.
Datum: maandag 20 september 2021