Verkiezing Automotive Innovation Award

Talloze Nederlandse bedrijven en organisaties ontwikkelen, testen en verbeteren producten en diensten in en rondom de auto. Stichting Automotive Innovation Award wil deze innovaties een podium bieden en reikt elke twee jaar prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties die in Nederland zijn ontwikkeld of een sterke binding hebben met Nederland.
Werkt u aan een baanbrekende innovatie de automotive sector? Een innovatie met een grote impact op de mobiliteit, de klant en/of de maatschappij? Meld uw innovatie dan aan voor Automotive Innovation Award. Daarmee zet u uw innovatie in de spotlight; binnen de sector en voor het brede publiek. Er zijn drie categorieën: Technology, Services en Challenging Concepts. De winnaars ontvangen een mooie award en kunnen rekenen op veel publiciteit. Aanmelden kan tot 1 oktober 2018. Mis deze kans niet!

Juryleden

Een vakkundige en volledig onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen, nomineert per categorie maximaal 5 innovaties en bepaalt de uiteindelijke finalisten en winnaars.

Jan Peter Balkenende

Professor of Governance, Institutions and Internationalisation - Erasmus Universiteit Rotterdam (Juryvoorzitter)

Paul van den Avoort

Director Mobility and Logistics - TNO

Mark Frequin

Directeur Generaal Bereikbaarheid - Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

Pim van der Jagt

Managing Director - Ford Research Center Aachen

Dariu Gavrila

Professor Intelligent Vehicles - TU Delft

Marieke Martens

Professor ITS & Human Factors - Universiteit Twente

Juryproces

Stap 1: Aanmelden

Meld voor 1 oktober 2018 uw innovatie aan via het inschrijfformulier op de website. Bij de aanmelding kunt u kiezen uit drie categorieën:
• Technology: de innovatie betreft een product, ontwikkeld door een bestaand bedrijf
• Services: de innovatie betreft een dienst, ontwikkeld door een bestaand bedrijf (mobiliteitsoplossing)
• Challenging concepts: de innovatie betreft een idee of concept dat nog in de ontwikkelfase zit

Stap 2: Toelichting innovatie

Na de inschrijving ontvangt u van ons een uitgebreide vragenlijst. Wij verzoeken u de vragenlijst volledig ingevuld en voorzien van beeldmateriaal terug te sturen. Daarna neemt de organisatie contact met u op voor een telefonisch interview, zodat u uw inschrijving mondeling kunt toelichten. Tevens kan er om aanvullende informatie worden gevraagd.
Periode: 1 juni t/m 12 oktober 2018 (afhankelijk van de datum van inzending)

Stap 3: Publicatie van alle innovaties

Begin november publiceren we alle ingediende innovaties op deze website. Hiervoor levert u bij de aanmelding reeds een artikel en beeldmateriaal aan.
Periode: begin november 2018

Stap 4: Analyse innovaties en bekendmaking genomineerden

Vervolgens maakt de organisatie een uitgebreide analyse waarbij zij vooral kijkt naar innovatiekracht, impact en implementatie. Bekijk de pdf voor een nadere toelichting.
Per categorie nomineert de jury maximaal vijf innovaties voor de volgende ronde. Medio november maakt de organisatie de genomineerden bekend; zij ontvangen een uitnodiging voor de jurybijeenkomst.
Periode: oktober t/m medio november 2018

Stap 5: Presentatie voor de jury en bekendmaking finalisten

Tijdens de jurybijeenkomst krijgen de genomineerden de gelegenheid om hun innovatie te pitchen. Daarna is er voor de jury gelegenheid om vragen te stellen. De jury beoordeelt de genomineerde innovaties op basis van: het inschrijfformulier, de eventueel ontvangen additionele documentatie, de uitgebreide analyse en de elevator pitch. Na afloop bepaalt de jury per categorie welke drie innovaties doorgaan naar de finale. De organisatie maakt de finalisten medio december bekend.
Periode: medio december 2018

Stap 6: Stemronde voor speciale publieksprijs en productie films

Zodra de finalisten bekend zijn, gaan we aan de slag met de productie van films waarin we de innovaties in beeld brengen. Op dat moment gaat ook de stemronde voor de speciale publieksprijs van start. Via de website kan het publiek stemmen op een van de 9 finalisten (3 per categorie). De publieksprijs staat volledig los van de awarduitreiking en de beoordeling door de vakjury.
Periode: januari 2019

Stap 7: Bekendmaking winnaars

De uitreiking van de Automotive Innovation Awards vindt plaats tijdens het exclusieve automotive innovatiediner op maandag 11 februari 2019. Tijdens een boeiend avondprogramma presenteren we de innovaties die in de finale staan en maakt de jury de winnaars bekend. Ook onthullen we dan de winnaar van de publieksprijs.
Datum: 11 februari 2019