Verkiezing Automotive Innovation Award

Talloze Nederlandse bedrijven en organisaties ontwikkelen, testen en verbeteren producten en diensten in en rondom de auto. Stichting Automotive Innovation Award wil deze innovaties een podium bieden en reikt elke twee jaar prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties die in Nederland zijn ontwikkeld of een sterke binding hebben met Nederland.
Werkt u aan een baanbrekende innovatie de automotive sector? Een innovatie met een grote impact op de mobiliteit, de klant en/of de maatschappij? Meld uw innovatie dan aan voor Automotive Innovation Award. Daarmee zet u uw innovatie in de spotlight; binnen de sector en voor het brede publiek. Alle aanmeldingen doen mee voor de hoofdprijs en de volgende drie categorieën duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid. De winnaars ontvangen een mooie award en kunnen rekenen op veel publiciteit. Aanmelden kan tot en met 15 oktober 2023.

Juryleden

Een vakkundige en volledig onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen, nomineert per categorie maximaal 5 innovaties en bepaalt de uiteindelijke finalisten en winnaars.

Jan Peter Balkenende

Professor of Governance, Institutions and Internationalisation bij Erasmus Universiteit Rotterdam - Voorzitter

Dariu Gavrila

Professor Intelligent Vehicles bij TU Delft

Marieke Martens

Director of Science Traffic and Transport TNO en Hoogleraar Automated Driving & Human Interaction TU/e

Quinten Selhorst

CEO / Co-founder Felyx

Petrouschka Werther

Directeur Duurzame Mobiliteit Programma Ministerie van IenW

Loek van Seeters

Director Product & Services Planning bij DAF Trucks

Juryproces

Stap 1: Aanmelden

Meld voor uiterlijk 15 oktober 2023 uw innovatie aan via het inschrijfformulier op de website. Alle aanmeldingen doen mee voor de volgende vier awards:
• Automotive Innovation Award - hoofdprijs
• Automotive Innovation Award - categorie duurzaamheid
• Automotive Innovation Award - categorie veiligheid
• Automotive Innovation Award - categorie bereikbaarheid

Stap 2: Toelichting innovatie

Vul de uitgebreide vragenlijst volledig ingevuld en voorzien van beeldmateriaal in. Daarna neemt de organisatie contact met u op voor een telefonisch interview, zodat u uw inschrijving mondeling kunt toelichten. Tevens kan er om aanvullende informatie worden gevraagd.
Periode: tot begin oktober 2023 (afhankelijk van de datum van inzending)

Stap 3: Publicatie van alle innovaties

In oktober publiceren we alle ingediende innovaties op deze website. Hiervoor levert u bij de aanmelding reeds een artikel en beeldmateriaal aan.
Periode: medio oktober 2023

Stap 4: Analyse innovaties en bekendmaking genomineerden

Vervolgens maakt de organisatie een uitgebreide analyse waarbij zij vooral kijkt naar innovatiekracht, impact en implementatie. Bekijk de pdf voor een nadere toelichting.
De jury zal per award maximaal vijf innovaties nomineren voor de volgende ronde. Begin december maakt de organisatie de genomineerden bekend; zij ontvangen een uitnodiging voor de jurybijeenkomst.
Periode: eind oktober 2023 - begin november 2023

Stap 5: Presentatie voor de jury en bekendmaking finalisten

Tijdens de jurybijeenkomst krijgen de genomineerden de gelegenheid om hun innovatie te pitchen. Daarna is er voor de jury gelegenheid om vragen te stellen. De jury beoordeelt de genomineerde innovaties op basis van: het inschrijfformulier, de eventueel ontvangen additionele documentatie, de uitgebreide analyse en de elevator pitch. Na afloop bepaalt de jury per award welke drie innovaties doorgaan naar de finale. De organisatie maakt de finalisten begin december bekend.
Periode: begin december 2023 (afhankelijk van beschikbaarheid jury)

Stap 6: Productiefilms

Zodra de finalisten bekend zijn, gaan we aan de slag met de productie van films waarin we de innovaties in beeld brengen. Tijdens de awarduitreiking presenteren we de films aan de gasten.
Periode: december 2023 – januari 2024

Stap 7: Bekendmaking winnaars

De uitreiking van de Automotive Innovation Awards vindt plaats tijdens het exclusieve automotive innovatiediner op maandag 5 februari 2024. Tijdens een boeiend avondprogramma presenteren we de innovaties die in de finale staan en maakt de jury de winnaars bekend.
Datum: maandag 5 februari 2024