Verkiezing Automotive Innovation Award

Talloze Nederlandse bedrijven en organisaties ontwikkelen, testen en verbeteren producten en diensten in en rondom de auto. Stichting Automotive Innovation Award wil deze innovaties een podium bieden en reikt elke twee jaar prestigieuze awards uit aan veelbelovende innovaties die in Nederland zijn ontwikkeld of een sterke binding hebben met Nederland.
Werkt u aan een baanbrekende innovatie de automotive sector? Een innovatie met een grote impact op de mobiliteit, de klant en/of de maatschappij? Meld uw innovatie dan aan voor Automotive Innovation Award. Daarmee zet u uw innovatie in de spotlight; binnen de sector en voor het brede publiek. Er zijn drie categorieën: Technology, Services en Challenging Concepts. De winnaars ontvangen een mooie award en kunnen rekenen op veel publiciteit. Aanmelden kan tot 1 december 2020. Mis deze kans niet!

Juryleden

Een vakkundige en volledig onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen, nomineert per categorie maximaal 5 innovaties en bepaalt de uiteindelijke finalisten en winnaars.

Jan Peter Balkenende

Professor of Governance, Institutions and Internationalisation bij Erasmus Universiteit Rotterdam - Voorzitter

Dariu Gavrila

Professor Intelligent Vehicles bij TU Delft

Marieke Martens

Director of Science Traffic and Transport TNO en Hoogleraar Automated Driving & Human Interaction TU/e

Quinten Selhorst

CEO / Co-founder Felyx

Mariëtte van Empel

Directeur Duurzame Mobiliteit bij MinIenW

Loek van Seeters

Director Product & Services Planning bij DAF Trucks

Juryproces

Stap 1: Aanmelden

Meld voor 1 december 2020 uw innovatie aan via het inschrijfformulier op de website. Bij de aanmelding kunt u kiezen uit drie categorieën:
• Technology: de innovatie betreft een product, ontwikkeld door een bestaand bedrijf
• Services: de innovatie betreft een dienst, ontwikkeld door een bestaand bedrijf (mobiliteitsoplossing)
• Challenging concepts: de innovatie betreft een idee of concept, ontwikkeld door een studententeam

Stap 2: Toelichting innovatie

Vul de uitgebreide vragenlijst volledig ingevuld en voorzien van beeldmateriaal in. Daarna neemt de organisatie contact met u op voor een telefonisch interview, zodat u uw inschrijving mondeling kunt toelichten. Tevens kan er om aanvullende informatie worden gevraagd.
Periode: tot medio december 2020 (afhankelijk van de datum van inzending)

Stap 3: Publicatie van alle innovaties

In december publiceren we alle ingediende innovaties op deze website. Hiervoor levert u bij de aanmelding reeds een artikel en beeldmateriaal aan.
Periode: eind december 2020

Stap 4: Analyse innovaties en bekendmaking genomineerden

Vervolgens maakt de organisatie een uitgebreide analyse waarbij zij vooral kijkt naar innovatiekracht, impact en implementatie. Bekijk de pdf voor een nadere toelichting.
Per categorie nomineert de jury maximaal vijf innovaties voor de volgende ronde. Eind januari maakt de organisatie de genomineerden bekend; zij ontvangen een uitnodiging voor de jurybijeenkomst.
Periode: medio december t/m eind januari 2021

Stap 5: Presentatie voor de jury en bekendmaking finalisten

Tijdens de jurybijeenkomst krijgen de genomineerden de gelegenheid om hun innovatie te pitchen. Daarna is er voor de jury gelegenheid om vragen te stellen. De jury beoordeelt de genomineerde innovaties op basis van: het inschrijfformulier, de eventueel ontvangen additionele documentatie, de uitgebreide analyse en de elevator pitch. Na afloop bepaalt de jury per categorie welke drie innovaties doorgaan naar de finale. De organisatie maakt de finalisten eind februari bekend.
Periode: eind februari 2021

Stap 6: Stemronde voor speciale publieksprijs en productie films

Zodra de finalisten bekend zijn, gaan we aan de slag met de productie van films waarin we de innovaties in beeld brengen. Op dat moment gaat ook de stemronde voor de speciale publieksprijs van start. Via de website kan het publiek stemmen op een van de 9 finalisten (3 per categorie). De publieksprijs staat volledig los van de awarduitreiking en de beoordeling door de vakjury.
Periode: maart 2021

Stap 7: Bekendmaking winnaars

De uitreiking van de Automotive Innovation Awards vindt plaats tijdens het exclusieve automotive innovatiediner op maandag 19 april 2021. Tijdens een boeiend avondprogramma presenteren we de innovaties die in de finale staan en maakt de jury de winnaars bekend. Ook onthullen we dan de winnaar van de publieksprijs.
Datum: 19 april 2021