Met TomTom’s Orbis Maps kunnen – met behulp van state-of-the-art kaart- en locatietechnologie – kaarten worden opgebouwd die uit vele lagen bestaan, zoals een basiskaart, aangevuld met (eigen bedrijfs-) gegevens en data met betrekking tot visualisatie, routing, verkeer en interessante of nuttige locaties. Met updates na elke 30 seconden zorgt TomTom voor nauwkeurige en actuele kaarten, wat essentieel is voor bijvoorbeeld realtime automotive-oplossingen.

Via dit platform van TomTom kunnen alle partijen die meedoen, kaarten gebruiken en speciaal op maat voor hun specifieke behoeften of toepassingen maken. Dankzij de flexibiliteit van het platform behouden deelnemers de volledige controle over hun bedrijfsinformatie.

Met de innovatieve techniek achter TomTom Orbis Maps zijn complexe, technische integratie-uitdagingen overwonnen en is een structuur gevormd die naadloze afstemming en samenwerking van meerdere datasets mogelijk maakt. Deze aanpak verenigt niet alleen geodata in één enkele database, maar creëert ook een open basiskaart die voortdurend kan worden bijgewerkt en waarop kan worden voortgebouwd. Die mogelijkheid is cruciaal voor realtime automobieltoepassingen. De kaarten leveren cruciale gegevens voor bijvoorbeeld ritten, wagenparkbeheer, elektrische mobiliteit en vooral ook voor autonoom rijden. Orbis Maps maakt de weg vrij voor innovatieve mobiliteitsoplossingen.