SolarOnTop is een plug-and-play oplossing om vrachtwagens en opleggers te voorzien van zonne-energie. Op het dak van de voertuigen worden flexibele, lichtgewicht zonnepanelen geïnstalleerd. De opgewekte energie wordt opgeslagen in een lithiumbatterij die de dynamo ondersteunt en verschillende elektronische onderdelen in het voertuig van stroom voorziet terwijl de wagen in beweging is. Deze oplossing zorgt voor een lager brandstofverbruik, minder CO2-uitstoot en meer comfort en veiligheid voor de bestuurder.

SolarOnTop is uitgerust met een intelligent energiebeheersysteem dat energie toewijst op basis van de exacte energiebehoeften van de truck en trailer. Overtollige energie die in de accu is opgeslagen, kan worden gebruikt om de truck ’s nachts en in slechte weersomstandigheden van stroom te voorzien. Het systeem is compatibel met zowel nieuwe als bestaande voertuigen en is bestuurbaar via de cloud.

SolarOnTop is onwikkeld door IM Efficiency en is speciaal ontworpen voor de logistieke sector. Het is een kosteneffectieve en duurzame oplossing voor wagenparken om het jaarlijkse brandstofverbruik met 1.000 tot 3.000+ liter te verminderen en de CO2-uitstoot met 3 tot 9 ton CO₂ te verlagen, met een snelle terugverdientijd.