De Ice Cube-rover is het eerste onderzoeksvoertuig in zijn soort; een betaalbaar, duurzaam en autonoom voertuig voor onderzoek op Antarctica. De rover is ontwikkeld door het studententeam van de TU/e. Het zal de wijze waarop we plaatsen op Antarctica verkennen en wetenschappelijke gegevens verzamelen veranderen. Het is een uniek product voor onderzoekers, wetenschappers, avonturiers en ontdekkingsreizigers.

De rover werkt met behulp van grote elektromotoren, een batterij, zonnepanelen en een enorme hoeveelheid trekkracht waarmee hij de moeilijkste terreinen kan doorkruisen. Het prototype The Ice Cube hield zich tijdens zijn eerste test zelfs staande in de -10┬░ temperaturen van Trondheim.

Op dit moment wordt onderzoek nog uitgevoerd met grote, dure vrachtwagens die door mensen worden bediend. Team Polar wil de noodzaak van menselijk onderzoek op locatie minimaliseren en het onderzoek veiliger, effici├źnter en daardoor duurzamer maken. “Pioneering a zero-emission Antarctica” is het motto van Team Polar.