Amsterdam, 7 januari 2019    

Op 11 februari maakt de jury bekend welke baanbrekende producten, diensten en concepten de prestigiueze Automotive Innovation Award winnen. Maar wat vindt het Nederlandse publiek van de innovaties? Om dat te bepalen heeft de organisatie een speciale publieksprijs in het leven geroepen. Alle finalisten dingen mee naar de publieksprijs. Er kan gestemd worden via www.automotiveinnovationpublieksprijs.nl

De finalisten van de Automotive Innovation Awards 2019 zijn bekend. In totaal strijden negen innovaties om de hoogste waardering in de categorieën Technology, Services en Challenging Concepts.Parallel aan de selectieprocedure van de professionele vakjury gaat de stemronde voor de speciale publieksprijs van start.

Bestuursvoorzitter Peter Niesink licht toe: “Een professionele jury onder leiding van Jan Peter Balkenende bepaalt aan de hand van strenge criteria wie de award per categorie wint. Bij de publieksprijs is dat anders, daar kiest het publiek zonder juryoordeel. DeANWB heeft bij elke innovatie aangegeven wat het concrete voordeel voor de consument is. Met de publieksprijs worden meer mensen bij de award betrokken en wordt ook zichtbaar wat het brede publiek een belangrijke innovatie vindt.”

Echte publieksprijs
De winnaar van de Automotive Innovation Award Publieksprijs is dus de innovatie die de meeste stemmen binnenkrijgt via www.automotiveinnovationpublieksprijs.nl. De negen kanshebbers voor de publieksprijs zijn, op alfabetische volgorde:

Bosal – EGHRSauto’s met EGHRS warmen sneller op en verbruiken minder brandstof

Crossyn – Advanced Analytics Platformde connected car maakt autorijden inzichtelijk, makkelijk én zorgeloos

Forze Hydrogen – Forze Hydrogen Electric Racing: waterstof is ook voor racewagens de brandstof van de toekomst

Koopman Logistics – VIN Ledgerprecies zien wanneer je nieuwe auto wordt geleverd

Lightyear – Lightyear One: de eerste familiewagen op zonne-energie

Monotch – TLEX: verbindt de automobilist met alles om hem heen

Punch Powertrain – DT2: een vernuftige automaat met ruimte voor elektromotor

RDW – Voertuigrijbewijs: ook zelfrijdende voertuigen moeten rijexamen doen

Tribus –  Tribus Movitas: de elektrische stadsbus van de toekomst

Spannende eindstrijd
De publieksprijs voegt een extra dimensie toe aan de Automotive Innovation Award 2019. De bekendmaking van de winnaar vindt eveneens plaats tijdens de feestelijke awarduitreiking op maandag 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag. Stemmen kan tot 26 januari. Onder de stemmers worden 10 ANWB Connected-pakketten ter waarde van € 110,- verloot, waarmee geld, uitstoot en tijd bespaard kunnen worden doordat je op eenvoudige wijze inzicht in de status van je auto krijgt.