Bijna 40 innovaties dingen mee naar de prestigieuze Automotive Innovation Awards. De inzendingen komen zowel van gerenommeerde bedrijven als van startups en studententeams. Nieuwsgierig? Bekijk alle inzendingen.

Alle deelnemende partijen hebben dezelfde ambitie: producten of diensten ontwikkelen die mobiliteit schoner, slimmer, efficiënter en/of veiliger maken. Zo zijn er mobiliteitsplatformen die zich bezighouden met het slim vergaren en verwerken van data om duurzamer en veiliger rijden te stimuleren. Ook spelen verschillende innovaties in op elektrisch vervoer, bijvoorbeeld services om elektrisch rijden toegankelijker te maken en technologieën om vervoer te elektrificeren. Daarnaast maken verschillende innovaties het delen van vervoersmiddelen en/of kennis mogelijk.

Net als eerdere edities verdelen we de innovaties in drie categorieën: Technology (productgeoriënteerde innovaties), Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data) en Challenging Concepts (ideeën die nog in de ontwikkelfase zitten). De categorieën zijn allemaal goed vertegenwoordigd onder de inzendingen. Medio november nomineert de vakjury onder de bezielende leiding van Jan Peter Balkenende, maximaal vijf innovaties per categorie.