Vaulut is een betalingsplatform voor het internet der dingen. Via het platform kunnen bedrijven veilige microbetalingen en gegevenstransacties toevoegen aan hun mobiele apparaten, waardoor nieuwe bedrijfsmodellen voor connected apparaten en machine-tot-machine-interacties ontstaan.

Voertuigen veranderen in digitale platforms en kunnen autonoom betalen voor parkeren, tol, opladen, data en andere diensten. Maar ze zullen ook geld kunnen verdienen door waardevolle gegevens die ze genereren te verkopen, bijvoorbeeld over gevaren op de weg, de toestand van de wegen en verkeerswaarschuwingen. Of door overtollige batterijcapaciteit te verkopen.

Baanbrekende technologieën die het mogelijk maken dat voertuigen verbonden, elektrisch en in toenemende mate autonoom zijn, vormen een uitdaging voor traditionele bedrijfsmodellen in de mobiliteit. Deze technologieën vergroten de hoeveelheid gegevens en financiële transacties. De cruciale vraag is hoe er op een veilige manier geld kan worden verdiend.

Het IoT-betalingsplatform Vaulut helpt bedrijven die stap te overwinnen door veilige microbetalingen en gegevenstransacties toe te voegen aan hun smart device. De oplossing is gericht op ontwikkelaars zodat zij nieuwe en verbeterde services kunnen bouwen via een softwareontwikkelingskit die op een smart device kan worden geïnstalleerd.