StreetSense is een compacte, energiezuinige straatsensor, boordevol sensoren. Elk device produceert een continue stroom live data over de status en gebruik van de straat; StreetSense telt het verkeer, meet de wegdektemperatuur, weet of het wegdek droog of nat is, en kan zelfs aangeven hoeveel strooizout er nog ligt.

Nederlandse gemeentes besteden elk jaar 2 miljard Euro aan hun stratennetwerk. Maar over de staat van het wegdek en het gebruik van de straten is bijna niets bekend. De verkeersintensiteit wordt maar op 1,6% van de straten gemeten en de wegdekconditie wordt meestal maar op 1 of 2 plekken in een gemeente gemeten. Dat kan slimmer! Voor een paar tientjes per maand brengt Mobility Sensing elke straat online met StreetSense.

Via het StreetSense Dashboard en datafeed krijgen wegbeheerders een compleet en gedetailleerd beeld van de status en het gebruik van elke straat. Dit inzicht stelt wegbeheerders in staat het verkeer op straatniveau te plannen, te monitoren en te sturen. Bovendien is het mogelijk om gladheid en oververhitting van het wegdek gericht en milieuvriendelijk te bestrijden.

Voor een vast bedrag per maand regelt Mobility Sensing de installatie en zorgt het bedrijf dat elke locatie gedurende 3 jaar data blijft leveren. StreetSense is per 2021 leverbaar in Nederland en België. Een slimme innovatie waarmee Mobility Sensing wegbeheerders ontzorgt.