Met de TomTom RoadCheck kunnen autofabrikanten bepalen wanneer, waar en onder welke omstandigheden voertuigen veilig geautomatiseerde rijfuncties kunnen activeren. En dat is interessant, want veilig geautomatiseerd rijden is een uitdagend concept, vooral tijdens slechte weersomstandigheden, tunnels of wegwerkzaamheden.

De RoadCheck is een innovatieve tool die zeer gedetailleerde TomTom HD Map-gegevens en OEM-vlootgegevens (bijv. Informatie van autosensoren) gebruikt om het operationele ontwerpdomein (ODD) van een geautomatiseerd voertuig te helpen beheren. De ODD bepaalt onder welke omstandigheden een automatisch voertuig veilig kan rijden. Verbeterd ODD-beheer leidt daarom tot minder auto-ongelukken en meer veiligheid voor alle bestuurders.

Door digitale kaartgegevens te combineren met specifieke OEM-vlootgegevens, geeft RoadCheck AD-ingenieurs unieke inzichten en mogelijkheden om hun geautomatiseerde rijfuncties te verbeteren. RoadCheck is schaalbaar en stelt OEM’s in staat dezelfde technologische infrastructuur te hergebruiken, maar toch de ODD te differentiëren tussen verschillende automodellen. RoadCheck geeft OEM’s dus de mogelijkheid om unieke en onderscheidende rijautomatiseringsfuncties te bouwen voor verschillende automodellen, waarbij de gebruiksscenario’s worden afgestemd op de voorkeuren van de consument en de voertuighardware.

TomTom RoadCheck is de eerste technology die autofabrikanten in staat stelt slim de scenario’s en omstandigheden te bepalen waarbinnen geautomatiseerde rijfuncties veilig en op een efficiëntere manier kunnen worden geactiveerd. Kortom, slimmer, veiliger en efficiënter handelen. TomTom RoadCheck wordt in 2021 gelanceerd in Noord-Amerika.