De reCharge van Goodyear is een zelfherstellende, gebruiksvriendelijke en biologische band. Een intelligente band die een revolutie in de bandenwereld teweeg zal brengen.

De innovatieve functies van de reCharge:

  1. Zelfherstellend
    De kern van het reCharge-concept is de herlaadbare en biologisch afbreekbare samenstelling van het loopvlak, dat kan worden vernieuwd met aparte capsules. De capsules, gevuld met een speciaal ontwikkelde vloeistof, zorgen ervoor dat het loopvlak zichzelf kan herstellen. Na verloop van tijd past de band zich aan: aan de weersomstandigheden, aan de staat van het wegdek of aan de individuele rijvoorkeuren van de bestuurder. Met behulp van artificiƫle intelligentie wordt een profiel van de automobilist opgemaakt en de vloeistof aangepast op basis van dat profiel. Zelfs de samenstelling verschilt van klant tot klant.
  2. Biologisch
    Het loopvlak zelf is gemaakt van biologisch materiaal en versterkt met vezels. Het is geĆÆnspireerd op een van de sterkste natuurlijke materialen ter werel: spinzijde. Deze band is dus 100% biologisch afbreekbaar.
  3. Gebruiksvriendelijk
    Het loopvlak wordt ondersteund door een licht, niet-pneumatisch frame en door de smalle, hoge vorm. Deze stevige constructie vraagt weinig onderhoud. Regelmatig de bandendruk controleren, is niet meer nodig en ook autopech door een lekke band behoort tot het verleden.