Deze innovatie is een nieuw type H4 en H7 Autolamp: de Philips X-Treme Ultinon LED gen 2 product familie. De Philips X-Treme Ultinon LED gen 2 lampen zijn voorzien van Lumileds LUXEON Altilon SMD chips. Deze chips zijn speciaal ontworpen voor OEM-koplampen en bieden een lange levensduur, hoge betrouwbaarheid en stabiele lichtopbrengst.
Vergeleken met de conventionele halogeen lamp, geeft de lamp een beter zicht voor verbeterd contrast en tot 250% helderder licht.
De nieuwe kleurtemperatuur van maximaal 5800 Kelvin Cool White zijn afgestemd aan OEM-normen en voldoen aan Automotive LED ECE en SAE kleur specificaties, geoptimaliseerd voor beter zicht en comfort. Deze autolamp presteert op de Automotive OEM-niveau.

Belangrijkste voordelen:
-Klanten zijn in staat om koplampen te upgraden naar de nieuwste LED-technologie (helderder en witter licht)
-De bestuurder heeft een beter zicht met een intense heldere lichtbundel. Dit maakt het rijden in de nacht veiliger en minder vermoeiend.
-Eenvoudige installatie door consumenten of bij de auto dealer
-Garages zijn in staat om de verkoop te verhogen door het vervangen van halogeenlampen met een instant WOW effect

Het product is nog niet in overeenstemming met alle lokale regelgeving. Voor de meeste landen in Europa, de LED retrofit lamp is speciaal ontworpen en bestemd voor off-road gebruik.