NEXTdriver verzamelt gegevens over de staat van vrachtwagens en de omgeving eromheen. Deze gegevens, verwerkt door intelligente algoritmen, leiden tot gepersonaliseerde online coaching van chauffeurs. Dit resulteert in lagere brandstofkosten, tot wel 10% minder uitstoot, veiliger verkeer en blije en uitgeruste chauffeurs.

NEXTdriver richt zich op logistieke bedrijven, coaching bedrijven voor chauffeurs, freelance coaches en mentoren. De primaire gebruiker van NEXTdriver is de chauffeur, die wekelijks rapporten ontvangt over zijn rijgedrag met een persoonlijk coaching advies. Een secundaire gebruiker van de NEXTdriver is een wagenparkbeheerder of een rijcoach, die wekelijks statistieken, samenvattingen en gestructureerde gegevens ontvangt, waarop bijscholing kan worden gebaseerd.

Voor kleine en middelgrote logistieke bedrijven biedt NEXTdriver gepersonaliseerde online coaching van chauffeurs en samenvattingen voor wagenparkbeheerders. Voor grote logistieke bedrijven met in-house rijmentoren, coaching bedrijven en freelance coaches, biedt NEXTdriver een NEXTdriver-tooling suite om de kwaliteit en effectiviteit van de coaching te verhogen. Deze software stelt klanten in staat dezelfde resultaten te behalen als kleine en middelgrote logistieke bedrijven.

NEXTdriver richt zich op alle professionele vrachtwagenchauffeurs in de Europese Unie. Er zijn ongeveer 6,3 miljoen vrachtwagens in de EU. Er zijn echter ook 31,6 miljoen lichte bedrijfsvoertuigen (bestelwagens, kleine vrachtwagens) en 0,9 miljoen bussen. Deze voertuigen zijn ook interessant, vanwege hun hoge impact op veiligheid en duurzaamheid.