De Lightyear One is de eerste commerciële zonne-elektrische familie auto ter wereld. Het is een ‘plugin’ elektrische 4-deurs 5-zitter (2+3), crossover-coupé. De auto is specifiek ontwikkeld als zonneauto, niet slechts als een EV met zonnecellen. De vereiste hoge efficiëntie wordt bereikt door een combinatie van een laag gewicht, (elektrische) drive train efficiëntie en aerodynamica. Bijvoorbeeld door het gebruik van in-wielmotoren; we gebruiken geen tandwieloverbrenging, geen transmissie, geen differentieel en geen aandrijfassen. Hierdoor wordt er bespaard op gewicht, ruimte en bewegende delen. Het onderhoud wordt verminderd, de levensduur verlengd en de ontwerpvrijheid vergroot waardoor weer een betere aerodynamica en gewichtsreductie kan worden gerealiseerd.

Deze efficiëntie biedt ook sneller opladen (in km/uur) en minder laadproblemen; een Lightyear One opladen in de zon is sneller dan de meeste EV’s op een normaal stopcontact. Speciale zonnecellen op het dak en de ‘motorkap’ laden de auto de gehele dag, iedere dag, gedurende de gehele levensduur. De efficiëntie van de Lightyear One is circa 2,3 x beter dan vergelijkbare beste EV’s in de markt.

De Lightyear One heeft een range of maximaal 800 km en kan tot 20.000 km per jaar rijden, puur op zelf opgewekte zonne-energie. Uiteraard afhankelijk van je locatie. In Nederland bijvoorbeeld bereiken we maximaal 10.000 zonne-kilometers par jaar gebaseerd op de WLTP cycle. Lightyears’ missie is; Schone mobiliteit voor iedereen, overal.