TomTom Hazard Warnings meldt gedetecteerde gevaren voor een voertuig in minder dan vijf seconden. Het is de eerste push-service in de branche die de meldingstijd verkort van minuten naar seconden. Deze innovatieve service zorgt voor een veiligere en slimmere wegervaring.

TomTom Hazard Warnings combineert de informatie van meer dan 600 miljoen aangesloten apparaten en bronnen van derden met ongeƫvenaarde verkeerskennis om bestuurders en voertuigen te laten zien wat er aan de hand is. Nieuw is ook het gebruik van connected car-data van het Safety Related Traffic Information (SRTI) Ecosystem. Als medeoprichter en partner van SRTI is TomTom Hazard Warnings een van de eersten met veiligheidsgerelateerde berichten van de OEM-partners (Audi AG, BMW AG, Ford Smart Mobility Ltd., Mercedes-Benz AG, Volvo Cars en Scania) .

TomTom Hazard Warnings gebruikt de OpenLRTM -locatiereferentie-methode om de exacte positie van een gevaar op de weg te bepalen en die locatie snel naar het voertuig te verzenden. Gevaarwaarschuwingen verschijnen met display- en audiowaarschuwingen in bestuurdersnavigatiesystemen. Gegevens over gevaren kunnen bij geautomatiseerd rijden en geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) worden gebruikt om het rijgedrag van een voertuig automatisch aan te passen. Bovendien stelt het systeem geautomatiseerde of halfautomatische voertuigen in staat om uitwijkmanoeuvres te maken of van pad te veranderen op basis van naderende gevaren en de voertuigsnelheid te verlagen of de afstand tussen voertuigen te vergroten bij slechte weg- en weersomstandigheden. De huidige en toekomstige wegomstandigheden worden beoordeeld om de veiligste routes te plannen.

Met het breedste scala aan gevarenfuncties, de snelste meldingen en het grootste aantal gegevensbronnen op de markt, completeert TomTom Hazards Warnings een compleet portfolio van locatiegegevens, waardoor bestuurders en geautomatiseerde voertuigen actuele verkeer-, weer- en wegwaarschuwingen krijgen.