Een multifunctioneel team van key experts, die hun sporen hebben verdiend in de luchtvaart, automotive en elektronica, heeft de Ebusco 3.0 ontwikkeld; een innovatieve volledig elektrische bus die bijdraagt aan een duurzame, veilige en gezonde wereld.

De nieuwe bus van Ebusco doorbreekt alle barrières van huidige busontwerpen in ons streven naar duurzaam openbaar vervoer. Niet alleen door composietmaterialen in de body van de bus te gebruiken, maar ook door het ontwerp te richten op passagiers- en chauffeurscomfort en de beste TCO. Bovendien draagt het bij aan een veiligere en gezondere wereld. De bus is 33% lichter dan een normale stadsbus (8.500 kg) en kan mede daardoor veel meer kilometers afleggen. Bovendien heeft de bus een revolutionair design met een volledig vlakke vloer en is de verwachte levensduur 15 tot 20 jaar (ten opzichte van 10 jaar van de huidige bussen). Dat maakt het een extra duurzame bus.

Niet beperkt door een verleden dat afhankelijk is van fossiele brandstof, heeft Ebusco een baanbrekende en unieke benadering voor het ontwikkelen van elektrische bussen. De Ebusco 3.0 is een ware game changer in de elektrische busindustrie. Het overschrijft alle bestaande grenzen om de wereld van het openbaar vervoer opnieuw te definiëren.