Drive Amber is een deelauto-platform met 100% elektrische auto’s. Amber gelooft dat delen het nieuwe bezit is. Zeker bij auto’s.

Auto’s staan zo’n 95% van de tijd stil: in de file, in parkeergarages of thuis op de oprit. Dat kan en moet anders. Daarom heeft Amber een deelauto-platform ontwikkeld dat gebruikers de vrijheid biedt om te rijden waar en wanneer zij dat willen. Met de inzet van een slim algoritme en een bevlogen team biedt Amber 100% garantie dat de deelauto altijd en overal beschikbaar is. Drivers hebben alleen de Drive Amber app nodig. Het gemak van een eigen auto maar dan zonder de lasten.

In een kleine 4 jaar is de dienstverlening, die door zo’n 10.000 zakelijke drivers en consumenten wordt gebruikt, uitgegroeid tot een landelijk netwerk met 100 hubs. Van Zwolle tot Ridderkerk en van Venlo tot Alkmaar. Op al deze hubs kunnen onze gebruikers een elektrische deelauto ophalen, en achterlaten. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om met de auto heen te reizen, en met de trein terug. Of om een auto met lege batterij om te wisselen voor een volle bij een lange rit.

Sinds september gaat de dienstverlening van Amber nog een stap verder. Vanaf dat moment is heel Eindhoven namelijk één grote hub. Dat betekent dat drivers overal binnen Eindhoven een Amber-auto kunnen meenemen of achterlaten. Vrijheid en optimaal gemak: de deelauto letterlijk tot de voordeur. Hierdoor wordt duurzame deelmobiliteit voor iedereen in Eindhoven toegankelijk en is een deelauto écht makkelijker dan autobezit. We stemmen vraag en aanbod perfect op elkaar af zodat we zo min mogelijk auto’s nodig hebben om iedereen mobiel te zijn. Zo verbeteren we de leefbaarheid in onze steden en zorgen we voor een enorme reductie van CO-2 uitstoot. De ambitie eindigt niet bij Eindhoven; komend jaar verwacht het bedrijf nog tien servicegebieden te openen.