Elke automobilist krijgt te maken met zachte banden. Oppompen kan alleen bij tankstations en is vaak niet gratis. BOVAG onderzocht bovendien dat ruim 90% daar wegrijdt met een verkeerde en te lage bandenspanning. Door op slimme plekken bij supermarkten, DHZ-winkels, tuincentra en grote bedrijven gratis bandenpompen neer te zetten, is 800 miljoen euro per jaar aan kostenverspilling te voorkomen. Bovendien verbetert de Slimme Bandenpomp de verkeersveiligheid. Dat voorkomt veel ongelukken met doden, gewonden en schade als gevolg.

De Slimme Bandenpomp is gratis en werkt volledig op zonne-energie, waardoor deze makkelijk en goedkoop zonder bekabeling te plaatsen is. De pomp is voorzien van een touchscreen: na invoeren van het kenteken ziet de automobilist direct welke bandenspanning de auto moet hebben. Het scherm toont de metingen en hoeveel liter brandstof/euro je bespaart, gemiddeld 25 euro per keer gebruik. Ook waarschuwt de Bandenpomp automatisch bij een mogelijk lekke band.

Kortom, de Slimme Bandenpomp is winst voor de verkeersveiligheid, het milieu en de portemonnee van elke automobilist (gemiddeld € 100,- per jaar). Voor supermarkten en andere bedrijven is de Slimme Bandenpomp een mooie extra service die de klant weer veilig en zuinig op weg helpt.