Bosch introduceert de continu variabele transmissie met Bosch-schakelband voor elektrische voertuigen (CVT4EV). Het is een compact transmissieconcept met meerdere versnellingen, ontworpen voor EV-toepassingen, waarmee kan worden voldaan aan de prestatievereisten voor elektrische voertuigen voor een breder publiek. De transmissie biedt voordelen op het gebied van zuinigheid en prestaties in elektrische aandrijflijnen, terwijl het rijcomfort van de elektromotor niet in het geding komt. 

Transmissies stellen elektrische aandrijflijnen in staat om met een beter rendement te werken, meer trekkracht te leveren bij lage snelheden en een hogere topsnelheid wanneer dat nodig is. De continu variabele transmissie (CVT) is de perfecte transmissietechnologie voor dit doel.

CVT4EV stelt fabrikanten bovendien in staat om de omvang en de actieve onderdelen van de elektromotor te verkleinen, waardoor ook de kosten dalen. Hetzelfde geldt voor de batterijcapaciteit en het warmtebeheersysteem. De oplossing maakt gebruik van één enkel platform met daarin een CVT4EV-module, omvormer, elektrische motor en op het voertuig afgestemde eindaandrijving.

CVT4EV maakt daarmee één aandrijflijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. De speciale continu variabele transmissie helpt elektrische voertuigen te voldoen aan eisen op het gebied van efficiëntie en prestaties:

  • Lager energieverbruik
  • Lagere impact op het milieu
  • Lagere accucapaciteit of groter rijbereik
  • Snellere acceleratie, hogere topsnelheden en meer koppel voor trekkende en off-road prestaties
  • Blijvend traploos schakelen voor een hoog comfort