Goed onderhoud van het wagenpark is van groot belang voor de bedrijfszekerheid en de veiligheid van medewerkers. Ook is het een aanzienlijke kostenpost: per voertuig kunnen de kosten oplopen tot € 1.000,- per jaar. Bij grotere bestel- en vrachtauto’s gaat het zelfs om een veelvoud van dit bedrag.

Moove heeft met behulp van de Geotab-technologie (OBD dongel) een uniek (eco)systeem ontwikkeld dat grote(re) Europese wagenparkbeheerders (vanaf 250 voertuigen) meer grip geeft op de gezondheid van hun vloot. Op basis van voertuiggegevens stuurt Moove alle partners in de onderhoudsketen geautomatiseerd aan, waardoor wagenparkbeheerders stevig besparen op onderhoudskosten. Moove voorkomt daarnaast uitval van voertuigen, verbetert het voorraadmanagement en vergroot de bedrijfszekerheid. En niet onbelangrijk: Moove draagt actief bij aan de veiligheid van de berijder. Door actieve sturing op foutcodes, zoals lage accuspanning, laag vloeistoffenniveau en onderdelenslijtage, weet Moove gevaarlijke situaties te voorkomen.

Moove combineert efficiency, gemak en zekerheid. Het platform zorgt ervoor dat het onderhoud van voertuigen op het juiste moment wordt uitgevoerd. En dat alle partners in de onderhoudsketen met elkaar in verbinding staan en actief samenwerken.