University Racing Eindhoven (URE) bouwt elk jaar een volledig elektrische raceauto in de stijl van de Formule 1. Deze auto kan accelereren van 0 tot 100 km/h binnen 2.3 seconden. Het doel is om deze auto te ontwerpen, bouwen en te testen binnen jaar, om uiteindelijk er mee te gaan racen in de zomervakantie, wanneer het team mee doet aan Formula Student, een internationale ontwerp competitie met meer dan 700 teams.

Dit jaar zal URE de eerste autonome raceauto van de Benelux bouwen. Aangezien de andere gebieden van de elektrische auto ook nog ontwikkeld zullen worden, zal dit de kennis van het team op de proef stellen. De auto zal autonoom gemaakt worden door LiDAR en camera sensoren toe te voegen aan de auto. Deze sensoren zullen data verzamelen over de baan, waaruit de supercomputer een beeld van de baan maakt en een optimale route bepaald, om vervolgens de actuatoren in de auto te gebruiken om te sturen en versnellen. Al dit zal gedaan worden door zelfgemaakte software.

Door met 2.5g door bochten te gaan, zal de huidige technologie in autonomie tot de limiet gepusht worden. Zoals al vaker is laten zien in de geschiedenis, is motorsport een broedplek voor nieuwe technologieën. Door autonomie tot de limiet te pushen, zal het verbeterd worden voor de normale gebruiker.