ALD Move is een mobiliteitsplatform dat gebruikers dagelijks mobiliteitsadvies geeft op basis van hun persoonlijke agenda en realtime data zoals weer en verkeer. In het algoritme voor het advies zitten ook bedrijfsdoelen verwerkt zoals CO2-reductie, vitaliteit of kostenreductie. Gebruikers krijgen bovendien toegang tot een persoonlijke mobiliteitsgarage die naar wens in te richten is met een auto, fiets of openbaar vervoer. Gebruikers krijgen inzicht in de impact van mobiliteitskeuzes, het beschikbare budget en de reishistorie. ALD Move is het eerste Nederlandse MaaS B2B mobiliteitsplatform dat volledig aansluit op de doelen van het bedrijf en de gebruikers.

ALD Move wordt ook wel een ‘steering wheel for mobility’ genoemd. Werkgevers hebben met ALD Move de kans om meer keuzevrijheid in mobiliteit te bieden voor werknemers, terwijl ze wel regie houden over het mobiliteitsgebruik in combinatie met gestroomlijnde processen en dashboards. Via een slim mobility creditsysteem kunnen ze bepaald reisgedrag stimuleren en belonen. Uit alle resultaten tot nu toe blijkt dat ALD Move in staat is om gedragsverandering te realiseren en biedt daarmee een kans voor bedrijven om bedrijfsdoelen op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit en productiviteit te bestendigen.

Met ALD Move zetten ALD Automotive een nieuwe standaard neer in zakelijke mobiliteit en bieden ze een van de meest ontwikkelde Mobility as a Service apps voor de B2B markt. Het bedrijf weet doelen van bedrijven en gebruikers te verbinden en daarmee echt verandering kunnen realiseren op het gebied van slimmer, flexibeler en duurzamer reizen.