Juryproces

Jurering Automotive Innovation Award
Hoe beoordelen wij de aangemelde innovaties? Allereerst maken we een uitgebreide analyse van de ingestuurde innovaties. Per categorie gaan er maximaal vijf innovaties door naar de volgende ronde. De jury bepaalt welke drie innovaties vervolgens doorgaan naar de finale en maakt de winnaar bekend tijdens het automotive innovatiediner op 13 februari 2017.

Hoe verloopt het juryproces?
Hieronder staan de verschillende stappen van de tijdlijn beschreven.

Stap 1: Aanmelden
De inschrijving is inmiddels gesloten.

Stap 2: Telefonische interviews
Periode: 1 oktober t/m 4 november 2016

Na ontvangst van de inschrijving neemt de organisatie contact met u op voor een telefonisch interview, waarin u uw inschrijving mondeling kunt toelichten. Tevens kan er om aanvullende informatie worden gevraagd.

Stap 3: Publicatie innovaties
Periode: tweede week november 2016

In november publiceren we alle ingediende innovaties op deze website. Hiervoor levert u bij de aanmelding reeds een artikel en beeldmateriaal aan.

Stap 4: Analyse innovaties
Periode: november t/m begin december 2016

 Vervolgens maakt de organisatie een uitgebreide analyse waarbij zij vooral kijkt naar:
– innovatiekracht
– impact op mobiliteit
– economisch rendement
– toepasbaarheid

Per categorie zal de jury maximaal vijf innovaties nomineren voor de volgende ronde. Medio december maakt de organisatie de genomineerden bekend en ontvangen zij een uitnodiging voor de jurybijeenkomst.

Stap 5: Presentatie voor jury
Periode: medio januari 2017

Tijdens de jurybijeenkomst krijgen de genomineerden in de categorieën Technology en Services de gelegenheid om hun innovatie te pitchen. Daarna is er voor de jury gelegenheid om vragen te stellen. De genomineerden in de categorie Challenging Concepts presenteren hun innovatie middels een film van maximaal 2 minuten.

De jury beoordeelt de genomineerde innovaties op basis van:

Na afloop bepaalt de jury per categorie welke drie innovaties doorgaan naar de finale. De organisatie maakt dit medio januari bekend.

Stap 6: Productie film
Periode: medio januari t/m begin februari 2017

Per categorie maken we een film waarin we de drie innovaties die in de finale staan in beeld brengen. Voor de categorie Challenging Concepts maken we gebruik van het reeds aangeleverde beeldmateriaal.

Stap 7: Ontknoping
Datum: 13 februari 2017

De uitreiking van de Automotive Innovation Awards vindt plaats tijdens het automotive innovatiediner op maandag 13 februari 2017. Tijdens een boeiend avondprogramma presenteren we de innovaties die in de finale staan en maakt de jury de winnaar bekend.