Technology

Dit waren in 2017 de finalisten en overige genomineerden in de categorie Technology:

Radarchip, NXP Semiconductors B.V.

FINALIST – De Radarsensor zendt radiogolven uit die tegen objecten als voetgangers, auto’s of vangrails weerkaatsen en terug worden ontvangen. De Radar rekent vervolgens uit op welke positie deze objecten zich bevinden, waarschuwt de bestuurder voor mogelijke ongelukken, of grijpt actief in.


Fijnstof (PM2.5) sensor, Prodrive Technologies

FINALIST – Deze innovatieve sensor meet het gehalte PM2.5 in de lucht, een belangrijke indicator van de luchtkwaliteit. De sensor is ontwikkeld voor gebruik in een voertuig en meet tegelijkertijd het fijnstofgehalte binnen en buiten de auto.


AGV in mixed traffic, VDL Automated Vehicles

FINALIST – VDL heeft een volledig automatisch, logistiek voertuig met een payload van 78 ton ontwikkeld. Het is de doorontwikkeling van de VDL AGV met als nieuwe kenmerken dat het voertuig zelf zijn lading optilt en afzet. Op SIL2-niveau kan veilig gereden worden tussen andere weggebruikers.


X-treme Vision LED, Lumileds

X-treme Vision LED is een nieuw soort lichtbron voor in de koplamp van een voertuig. Het lampje heeft een wittere lichtopbrengst dan een conventionele halogeenlamp en gaat langer mee. X-treme Vision LED zorgt voor beter zicht ’s nachts en maakt autorijden comfortabeler.


UCODE-DNA, NXP Semiconductors B.V.

UCODE DNA is een chip die in een kentekenplaat of in een vignet verwerkt kan worden zodat met behulp van geautoriseerde scanners langs de weg of in de handen van bijvoorbeeld een politieagent op afstand (10-20 m) de identiteit van de kentekenplaat of het vignet kan worden vastgesteld.