Challenging Concepts

Dit waren in 2017 de finalisten en overige genomineerden in de categorie Challenging Concepts:

‘Groene’ carbon black uit autobanden, Dutch Green Carbon

FINALIST – Dutch Green Carbon produceert een kwalitatief hoogwaardige ‘groene’ carbon black. Deze wordt volledig gewonnen uit oude autobanden, wordt gebruikt als vulmiddel en draagt bij aan de slijtvastheid van banden.


Zonneauto-familie Stella, Solar Team Eindhoven

FINALIST – Solar Team Eindhoven bouwt aan een gezinsauto op zonne-energie. De nieuw te ontwikkelen auto, die net als de Stella Lux niet alleen dienst doet als vervoersmiddel, maar ook als energiebron voor je huis, moet haar voorgangers overtreffen met nog meer high tech features.


EM-04-Biobased Auto, TU/ecomotive

FINALIST – De EM-04-Biobased Auto is gemaakt van biocomposieten. De EM-04 is lichter, efficiënter en duurzamer, omdat voor het vervaardigen van biocomposieten minder energie nodig is dan voor metalen en koolstofvezels. Daarnaast kunnen deze composieten lokaal geproduceerd worden, hetgeen vervuiling door transport beperkt.


Rijden op mierenzuur, Team FAST

Team FAST ontwikkelt een voertuig dat kan rijden op mierenzuur. Mierenzuur is een duurzame, vloeibare energiedrager. Het gebruik van mierenzuur als brandstof is met name interessant voor zwaar vervoer omdat vrachtwagens en bussen vanwege het gewicht van het accupakket niet op batterijen kunnen rijden.